Подвиг заради життя дітей (Твір-розповідь)

 

Я багато читав і чув про героїв Вітчизняної війни. Але подвиг Івана Ксенофонтова уразив мене більше всіх. Я дізнався про нього в музеї.

Ваня Ксенофонтов закінчив середню школу перед самою війною. У війну він служив штурманом літака. Незадовго до Перемоги, 25 квітня 1945 року, фашисти занурили в польському порту радянських дітей на пароплав і хотіли погнати їх кудись на захід.

Пароплав з дітьми конвоював фашистського есмінця. Наші катери не могли з ним впоратися. Тоді в бій за малюків вступили радянські льотчики. Вони атакували есмінця. Літак Вані Ксенофонтова зажеврів у повітрі. Ваня і його товариш — пілот і стрілець-радист — повторили подвиг капітана Гастелло. Вони вирішили загинути, але врятувати дітей від рабства!

Літак, що горить, врізався в есмінця. Пролунав вибух, і корабель потонув. Радянські катери оточили фашистський пароплав і повернули його в порт.

Я захоплююся його подвигом, тому що він загинув, захищаючи дітей, таких самих, яких я бачу в дитячому садочку поряд з нашим будинком.

Я вклоняюся перед юними героями, що загинули за Батьківщину. Пам’ять. про них буде вічно жити в наших серцях!

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы