Твір на ГИА 2013 по тесту твору – міркування на лінгвістичну тему (2014)

 
 

Напишіть твір – міркування, розкриваючи зміст висловлення Лева Миколайовича Толстого: «Російський мова…багата дієсловами й іменниками, різноманітний формами, що виражають відтінки почуттів і думок».

Наш великий мудрець Лев Миколайович Толстой сказав: «Російський мова…багата дієсловами й іменниками, різноманітний формами, що виражають відтінки почуттів і думок».

Безумовно, такий висновок він зробив на основі багатого особистого досвіду. Уже він – те, створивши таку кількість добутків, знав ціну кожному дієслову, кожному іменнику. У досконалості володіючи російським мовою, письменник давав точну оцінку тому або іншому визначенню, а також конкретно описував вироблені имдействия.

И сьогодні ми розуміємо, та й наукою доведено, що по кількості слів у російській мові на першому місці головні його члени – іменники й дієслова. Використовуючи тільки ці слова, можна скласти сухий, одноманітний, але, все – таки, зрозумілий читачеві текст. У той же час, правильне застосування іменників і дієслів, знання їхнього лексичного значення, дозволяє авторам творити чудеса

Помнете в Пушкіна: «Мороз і сонце…»? Усього два іменники так союз, що і членом пропозиції – те не вважається, а для нас наступив січневий денек, з безхмарного синього неба світить, але не гріє сонечко, пощипує щоки й кінчик носа морозец… Правда ж?

И так у кожного великого. Уміють письменники й поети побудувати своє оповідання так, що воно доходить до кожної, самої байдужної людини. А всі тому, що крім таланта, мають вони в арсеналі, без перебільшення, величезна кількість іменників і дієслів

Використовуючи різні форми цих частин мови, автори чітко й лаконічно або, навпроти, затейливо й витіювато викладають нам свої думки. І це радує!

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы