Розміщення свиней у свинарниках

 

Маток холостих та умовно-поросних (32 дні) утримують безвигульно в індивідуальних станках на щілинній підлозі із годівницею дозованої годівлі та автонапувалкою. Поросні матки з 32 по 110 день перебувають у групових станках по 10-12 голів площею 1,9 м2 на 1 голову на щілинній підлозі із годівницями з дозатором та автонапувалками.

Під сисні матки утримуються у свинарнику-маточнику в індивідуальних станках фіксовано (60 χ 220 – 240 см) на щілинній металевій підлозі, обладнаних самогодівницями з дозатором та автонапувалками. Поросята-сисуни використовують всю останню площу станка на пластмасовій щілинній підлозі, в одному кутку лігва з підігрівом від +36 °С зі зниженням по +2 °С цілодобово до +22 °С, для них є спеціальна годівниця із вільним доступом до кормів та чашкова автонапувалка.

Молодняк на дорощуванні однієї технологічної групи розміщується в ізольованій секції корпусу в групових станках по 10- 15 голів на щілинній пластмасовій підлозі із самогодівницями з вільним доступом до кормів й автонапувалок.

Свині на відгодівлі від двох технологічних груп розміщуються в ізольованій секції корпусу відгодівлі по 12-15 голів у станку на бетонній підлозі з металевими решітками, з самогодівницями різних конструкцій з вільним доступом до кормів та води в автонапувалках.

Підстилка в приміщеннях не використовується. Гній накопичується під підлогою і через спеціальні патруби самопливом по пластмасових трубах видаляється в накопичувачі, потім – у гноєсховище й на поля.

Мікроклімат в приміщеннях для свиней всіх статево-вікових груп підтримується автоматично.

При експлуатації свинарських примушень суворо дотримуються принципу "все зайнято – все пусто".

Годівля свиноматок різного фізіологічного стану чітко нормована й дозована: поросят-сисунів, молодняку на дорощуванні і відгодівлі, при вільному доступі до кормів. Вона здійснюється високоякісними, повнораціонними комбікормами сипучими або гранульованими, які надходять на комплекс своєчасно, суворо на замовлення.

Напування свиней дозволене тільки якісною питною водою з підлогових або чашкових автонапувалок, які розташовані в станках на висоті від 10-12 см до 65 см від підлоги залежно від статі та віку свиней.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы