Облаштування території страусиної ферми

 

Перш ніж заводити страусів, необхідно вибрати підходящу ділянку для будівництва зимового приміщення й загону. Місцевість повинна задовольняти біологічні особливості птиці, а також технологічний і санітарний стан. Будь-яка птахоферма – це виробнича ділянка

(незалежно від її розмірів, що випускає продукції й передбачувану продуктивність), її успіх залежить головним чином від матеріально- технічного забезпечення. Для нормального функціонування ферми в першу чергу необхідні близькість лінії електропередач, водопостачання (централізоване чи децентралізоване). Вирощену на фермі продукцію можна вивозити на автотранспорті. Для цього ділянку найкраще вибирати за межами населеного пункту, але недалеко від проїзних шляхів. Однак розташовувати страусину ферму безпосередньо біля шосе не можна.

Загін (вигульний майданчик) повинен добре освітлюватися сонцем, у зв'язку з чим дерева і кущі на ньому небажані (допускаються окремі невеликі дерева, що не створюють сильної тіні) (рис. 6.47). Ділянка, що добре опромінюється сонячними променями сприяє зменшенню інфекційних захворювань.

Відпочинок у тіні

Рис. 6.47. Відпочинок у тіні

У разі необхідності, загін можна захистити від панівних північних вітрів насадженнями із кущів (лісосмугою).

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы