Продукція страусівництва

 

Страусівничі ферми вважаються одними з найбільш прибуткових тваринницьких господарств, завдяки розмаїтості й специфічності продуктів, що виробляються з одержаних від страусівництва матеріалів. Ціна на страусятину у Франції в цей час становить $ 28 за 1 кг. Вартість одного інкубаційного яйця може досягти $ 400. До коштовних продуктів страусівництва відносяться шкіра, що використовується для виробництва сумок, взуття й одягу, високо дієтичне м'ясо й перо страусів. Широко використовуються й інші продукти.

Так, наприклад, сухожилля страусів використовуються для заміни людських сухожиль. Останні дослідження в офтальмології показали можливість використання очей страуса для трансплантації рогівки людині. Зі страусового мозку одержують речовину, що вивчається для лікування хвороби Альцгеймера.

Забійний вихід чистого м'яса страуса становить 50 % від його забійної маси, що значно вище, ніж в інших сільськогосподарських тварин: великої рогатої худоби, овець і навіть сільськогосподарської птиці. І такий рівень продуктивності самка страуса може витримувати протягом 30 – 40 років. Повна ж продуктивність однієї самки протягом її життя може досягати 72 тонни м'яса.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы