Українські Карпати

 

Карпати — це перлина нашої країни, дивовижний мальовничий край, улюблене місце відпочинку й оздоровлення людей різних поколінь, справжня туристична Мекка. Тут розташовано 6 вершин, які вищі за 2000 метрів. Усі ці «двотисячники», разом з найвищою вершиною України Говерлою, належать до Чорногірського хребта, що лежить на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей.
Основна частина Карпат вкрита хвойними і буковими лісами. На верхніх схилах гір — полонини, багаті рідкісними видами флори. На плоскогір'ї ростуть чорниця і брусниця, а трохи нижче завжди можна поласувати малиною. На схилах Карпат беруть початок багато рік західного регіону України: Прут, Черемош, Лімниця, Тиса, Бистриця.
У карпатських горах ви можете побачити ще багато цікавого. Скажімо, високогірне в Україні озеро Бребенескул, що розташоване на схилі однойменної гори на висоті 1801 метр, чи оповите легендами озеро Несамовите неподалік гори Говерли; високогірну споруду України — залишки обсерваторії на г. Піп-Іван; постійно діючі грязьові вулкани поруч з селом Старуня на Богородчанщині; найбільший духовий музичний інструмент — трембіту — дерев'яну конічну трубу без бокових отворів завдовжки чотири метри
(За О. Соколовою; 161 сл.).

Завдання
1. Випишіть слова з м'яким знаком. Поясніть орфограму.
2. Випишіть речення з уточнювальними членами. Поясніть пунктограму.
3. Виконайте синтаксичний розбір речення Скажімо, високогірне в Україні озеро Бребенескул, що розташоване на схилі однойменної гори на висоті 1801 метр, чи оповите легендами озеро Несамовите неподалік гори Говерли; високогірну споруду України — залишки обсерваторії на г. Піп-Іван; постійно діючі грязьові вулкани поруч з селом Старуня на Богородчанщині; найбільший духовий музичний інструмент — трембіту — дерев'яну конічну трубу без бокових отворів завдовжки чотири метри.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Диктанти

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0