Ми зберігаємо свої традиції

 

Як і кожний народ, ми маємо свої особливості, що можуть здатися незвичайними для гостя. Якщо є бажання краще ознайомитися з нашими народними традиціями, краще побувати на святі. У найкоротшу червневу ніч року молодь стрибає через багаття, дівчата пускають вінки з квітів у воду. Це романтичне свято Івана Купала. Своєрідно у нас відзначають Різдвяні свята. На вулицях міст і сіл можна зустріти переодягнених у костюми самодіяльні та професійні колективи, які співають різдвяні пісні: колядки і щедрівки, показують вистави народні театри, а вертепи — лялькові дійства.
А серед сувенірів гості обов'язково знайдуть писанку — розписане пасхальне яйце. Це своєрідна «торгова марка» української культури. Писанка водночас є витвором мистецтва. Орнаменти походять ще з дохристиянських язичницьких часів. У містечку Коломия, що в українському Прикарпатті, навіть існує Музей писанки.
Українські Карпати — батьківщина кількох етнічних груп з самобутньою культурою: лемків, бойків, гуцулів. Особливі національні костюми, музичні інструменти, незвичайні свята і сьогодні можна зустріти тут, якщо відвідати цей гірський край
(За Н. Науменко; 155 сл.).

Завдання
1. Випишіть слова, утворені префіксальним способом. Поясніть правопис префіксів.
2. Випишіть речення з двокрапками. Поясніть пунктограму.
3. Виконайте синтаксичний розбір речення Особливі національні костюми, музичні інструменти, незвичайні свята і сьогодні можна зустріти тут, якщо відвідати цей гірський край.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Диктанти

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0