Літературно-меморіальний музей М. Коцюбинського

 

Щоліта у середині липня приїжджають гості до Вінниці на традиційні Дні Михайла Коцюбинського. Яким же зустрічає їх літературно-меморіальний музей письменника?
Коли йти вулицею Івана Бевза, з-поміж сучасних будівель раптом постає картинка з минулого — приземкувата хата, гарний садок довкола неї, море квітів. Почуваєшся тут навдивовиж легко.
Дід письменника Максим Абаза будував дім навіки, щоб служив він і внукам, і правнукам. А хутір, заснований ним у 1855 році на замості, звідки до річки Південний Буг рукою подати, називався Абазівка. Михайло Коцюбинський народився в цьому домі, який передав його батькам дідусь як посаг, і прожив тут з перервами 16 літ.
Експозиція музею, що розміщена у шести кімнатах, розповідає про життєвий шлях відомого письменника, громадського діяча. Його присутність відчувається і в розмаїтті природи садиби: повертаючись до рідного дому з експедицій і подорожей, він привозив різні екзотичні рослини.
Свого часу в області було створено близько десяти літературних музеїв та музейних кімнат. У тому числі такі відомі, як Степана Руданського у селі Хомутинці Калинівського району, Михайла Стельмаха у Дяківцях Літинського району, Миколи Трублаїні у селі Вільшанка Крижопільсько-го району
(З газети; 154 сл.).

Завдання
1. Випишіть слова, утворені префіксальним способом, і слова іншомовного походження. Поясніть орфограми.
2. Випишіть речення з двокрапкою. Поясніть пунктограму.
3. Виконайте синтаксичний розбір речення У тому числі такі відомі, як Степана Руданського у селі Хомутинці Калинівського району, Михайла Стельмаха у Дяківцях Літинського району, Миколи Трублаїні у селі Вільшанка Крижопільського району.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Диктанти

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0