Максим Березовський

 

Рокочуть струни старенької різьбленої кобзи. Суворо надломилися кущуваті сизі брови над спорожнілими очицями в літнього кобзаря. Пишні сиві вуса, борода, видублене сонцем і вітрами обличчя.
Молодиці витирають сльози, чоловіки стоять похнюплені. Малеча посідала на споришу, слухає пильно, і найближче до діда, звичайно, він — Максимко...
Доля Максима Березовського склалася винятково трагічно. Блискучий талант композитора на довгі роки поринає у морок забуття після його ранньої і доволі загадкової смерті. Біографія Максима Березовського могла б лягти в основу захоплюючого пригодницького роману — стільки таємничих подій знайдемо в його короткому життєписі.

Минуть роки, його згадуватимуть все рідше і майже зовсім забудуть. Виростуть покоління, які навіть не чули імені його. Про нього будуть пам'ятати тільки спеціалісти-мовознавці й ще православна церква. Саме тут музика його, висока і проста, усі довгі роки офіційного забуття та невизнання звучала безперервно. Ступені часу, що ведуть у минуле, відлунням своїм простягаються в майбутнє. Творіння старих майстрів показують, звідки й куди наш шлях
(За Л. Заводною; 153 сл.).

Завдання
1. Випишіть слова, утворені суфіксальним способом, поясніть орфограми.
2. Випишіть речення з однорідними та уточнювальними членами, поясніть пунктограми.
3. Виконайте синтаксичний розбір речення Біографія Максима Бе-резовського могла б лягти в основу захоплюючого пригодницького роману — стільки таємничих подій знайдемо в його короткому життєписі.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Диктанти

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0