Філософія життя

 

І людині кожній, дорослим, старим і дітям сонце свої життєдайні сили передавало. Щоправда, кожної весни від сонця на моєму лиці розцвітали веснянки, що немало і засмучувало мене, бо на лицях інших хлопчаків так не процвітало.
Але як часто у природі тепле небесне світило розкидало свої мініатюрні відображення. І не тільки в краплині роси, а й у рослиннім царстві. А як гарбузи широколисті зацвітали, то кожна квітка, якби осібне сонечко, і в огірків також — тільки меншенька. А як на городі з'являвся, виростав соняшник, так то уже справжнє сонячне диво було. І протягом дня тільки й повертав голову до свого небесного взірця. Як сонце в небі рухається, так він і обертається кругом.
А проте в цім світі сонце не було всесильним, бо потужної дії своєї не чинило, не розпросторювало на землю увечері, коли саме за обрій ховалось.
І думка в мене зроджувалась що існують у цім світі сили, які й над сонце владніші, та й усьому тому світовому порядкові рух задали
(За А. Кондратюком; 160 сл.).

Завдання
1. Випишіть прикметники, поділіть їх на групи за значенням. Поясніть орфограми.
2. Випишіть прості неускладнені речення. Поясніть порядок слів у реченні.
3. Виконайте синтаксичний розбір речення І думка в мене зроджувалась та й пливла о тім, що існують у цім світі сили, які і над сонце владніші, та й усьому тому світовому порядкові рух задали.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Диктанти

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0