Погляд у ніщо

 

Очі, зустрівшись, за якоюсь негласною миттєвою умовою поспішають розійтися — затриматися трохи, ще трішечки — і врізнобіч; у справах, по крамницях, на стелю. Люди найчастіше уникають дивитися один одному у вічі — почасти, ймовірно, тому, що довго затримувати погляд завжди важко, а почасти, можливо, й за старезними законами спілкування, які колись були панівними в наших пращурів.
є люди, котрі ніколи не дивляться в вічі: ви просто не знаєте, які в них очі, так старанно вони їх приховують. Не поспішайте думати, що в такої людини не чисте сумління або вона боязка. Ні, ви не знайдете ні в кого більш ясного й твердого погляду, ніж у запеклого негідника. І саме серед тих, хто вперто уникає дивитись у вічі, якраз найчастіше зустрічаються люди з підвищеним почуттям відповідальності й твердою волею. Боязкість дивитись у вічі можна скоріше назвати своєрідною атавістичною сором'язливістю, рудиментом стародавньої поведінки, і якщо вона справді виявляється за нечистого сумління, то здебільшого в тих, хто до цього ще не звик.
Відтак, мовчазне спілкування існує, таємничі його закони починають трохи відкриватися
(За О. Корніякою; 162 сл.).

Завдання
1. Випишіть слова з подовженням та подвоєнням приголосних, з часткою не. Поясніть орфограми.
2. Випишіть речення зі вставними словами. Поясніть пунктограму.
3. Виконайте синтаксичний розбір речення Очі, зустрівшись, за якоюсь негласною миттєвою умовою поспішають розійтися — затриматися трохи, ще трішечки — і врізнобіч; у справах, по крамницях, на стелю.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Диктанти

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0