Багатозвучність культури світу

 

Нехай кожен із вас обере для себе із загальнолюдської культурної скарбниці те, що ближче його духовному складові, адже кожна людина має власні смаки й уподобання. Проте є в історії мистецтва імена, визначальні для всього подальшого розвитку світової культури. Без знання цих імен жодна людина не може вважати себе освіченою.
Пам'ятаймо, що художня культура світу — багатоколірна й багатозвучна. Це відкритий простір, у якому кожна країна Європи, Арабому-сульманського, Африканського, Індійського, Далекосхідного та Американського культурних регіонів є гармонійною й самобутньою.
Уважне та вдумливе ставлення до мистецьких надбань інших народів допоможе вам не тільки побачити відмінність, а й знайти спільну чи подібну сутність явищ, іноді навіть невидиму, що лише інтуїтивно вгадується, передчувається. І тоді, пам'ятаючи про своє, рідне, знаючи його і продовжуючи поглиблювати ці знання, ми можемо зрозуміти інше, оцінити його і навчимося жити разом. Жоден народ не повинен мати ілюзії самовдоволення. Роз'єднання душ, призупинення обміну культурними цінностями прирікають на німоту, яка ставить під загрозу ідею братерства людей як природного явища
(За Н. Миропольською; 157 сл.).

Завдання
1. Випишіть слова з орфограмою «Велика літера». Поясніть написання.
2. Випишіть речення з однорідними членами. Поясніть пунктограму.
3. Виконайте синтаксичний розбір речення І тоді, пам'ятаючи про своє, рідне, знаючи його і продовжуючи поглиблювати ці знання, ми можемо зрозуміти інше, оцінити його і навчимося жити разом.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы