Мистецтво не старіє

 

Шляхи розвитку людської культури складні й різноманітні. І хоч би які негаразди спіткали людство, його хода ніколи не була ретроградною. Людина завжди прямувала вперед. Не існує такої сходинки, на якій можна було б зупинитися з гордим відчуттям, що вона остання і вище немає нічого.
Разом з людством уперед просувалося й мистецтво — особливий світ думок, поривань і почуттів, що втілюється в русі пензля, ритмі поезії, жесті актора, кадрі кінофільму... Мистецтво стало духовним надбанням людства. Воно залишає нам у спадок творчі скарби народів світу.
І хоча художня культура кожного періоду складалася поступово і по-різному, саме мистецтво завжди було підґрунтям взаєморозуміння народів та етносів.
Так само, як і людство, мистецтво не старіє. Воно долає смерть (звичайно, якщо не зникла та матеріальна форма, у яку втілено твір мистецтва).
Твори мистецтва розкривають дух народу, країни, вони є обличчям епохи. Як же подеколи важко розібратися в безлічі мистецьких явищ! Скільки їх — анітрохи не схожих!
(За Н. Миропольською; 151 сл.).

Завдання
1. Випишіть слова з м'яким знаком. Поясніть орфограму.
2. Випишіть речення з однорідними членами. Поясніть пунктограму.
3. Виконайте синтаксичний розбір речення Разом з людством уперед просувалося й мистецтво — особливий світ думок, поривань і почуттів, що втілюється в русі пензля, ритмі поезії, жесті актора, кадрі кінофільму...

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Диктанти

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0