Войти
Закрыть

Практична робота 11. Розв’язування задач на визначення падіння та похилу русла, витрат води річки

8 Клас , Географія 8 клас Масляк, Капіруліна 2021 (поглиблене вивчення)

 

Практична робота 11. Розв’язування задач на визначення падіння та похилу русла, витрат води річки

Мета: продовжити розвиток умінь та навичок: пояснювати зміст понять «похил річки», «падіння річки», «поперечний переріз річкового русла», «витрати води річки»; використовувати додаткові джерела інформації для проведення обчислень; розв’язувати задачі на визначення похилу, падіння та витрат води річки.

Обладнання: географічні статистичні довідники, карти атласу.

Завдання

1. Обчисліть похил і падіння річки Південний Буг, якщо відомо, що її довжина становить 806 км, висота, на якій розташований витік, — 320 м; річка впадає в Бузький лиман Чорного моря на висоті приблизно 0 м.

2. Обчисліть витрати води річки, якщо відомо, що її середня глибина дорівнює 1,2 м, ширина — 14 м, швидкість течії — 1 м/с.

3. Визначте річковий стік Південного Бугу, якщо відомо, що витрати води в ньому становлять 14 м/с.

4. Визначте падіння і похил річки Дніпро, якщо відомо, що витік річки розташований на висоті 25 м (Валдайська височина, Росія), довжина річки — 2201 м, річка впадає в Чорне море на висоті приблизно 0 м.

5. Зробіть висновки щодо практичного значення вміння розв’язувати задачі на визначення похилу, падіння та витрат води річки.

скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "Географія 8 клас Масляк, Капіруліна 2021 (поглиблене вивчення)", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація