Войти
Закрыть

Природно-заповідний фонд України (відповіді)

ГДЗ 8 Клас , ГДЗ Географія 8 клас Кобернік, Коваленко 2021

 
§ 46. Природно-заповідний фонд України
Перевір себе
1. Які закони регулюють природоохоронну справу в Україні?
Закон України «Про природно-заповідний фонд України» (від 16.06.1992), визначив правові основи організації, охорони та ефективного використання природно-заповідного фонду України, відтворення його природних комплексів та об'єктів.
2. Що входить до складу національної екологічної мережі України?
Національна екологічна мережа включає частину земель країни, на яких збереглися майже незмінені чи частково змінені природні ландшафти. Площа земельних угідь - складових національної екологічної мережі України - наведена в додатку 1. ... Найбільш захищеними є природні комплекси в межах територій природно-заповідного фонду.
3. Що таке природний заповідник? Назвіть приклади природних заповідників, створених у різних природних комплексах України.
Природний заповідник — категорія природно-заповідного фонду України, природоохоронна, науково-дослідна установа загальнодержавного значення, створена з метою:
збереження в природному стані типових або унікальних для даної ландшафтної зони природних комплексів з усією сукупністю їхніх компонентів,
вивчення природних процесів і явищ, що відбуваються в них,
розробки наукових засад охорони довкілля, ефективного використання природних ресурсів та екологічної безпеки.
4. У чому полягає особливий статус біосферних заповідників? Покажіть на карті біосферні заповідники України.
Біосферний заповідник — природоохоронна, науково-дослідна установа міжнародного значення, що створюється з метою:
збереження в природному стані найтиповіших природних комплексів біосфери,
здійснення фонового екологічного моніторингу,
вивчення довкілля, його змін під дією антропогенних факторів.
5. Порівняйте природоохоронний статус природних національних парків і заповідників. Назвіть відомі природні національні парки нашої держави.
Національний природний парк — категорія природно-заповідного фонду в Україні та світі, територія, зазвичай визначена у законі та у державній власності, що охороняється від більшості видів людської діяльності та забруднення. Національний парк є природоохоронною територією категорії II згідно з визначенням МСОП.
6. Поясніть природоохоронне значення заказників.
Заказники - природоохоронні об'єкти. На відміну від заповідників можуть бути постійними або тимчасовими; у заказниках можливе часткове взяття під охорону: тварин, рослин та інших природних ресурсів.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 8 клас Кобернік, Коваленко 2021", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація