Войти
Закрыть

Україна на карті годинних поясів (відповіді)

ГДЗ 8 Клас , ГДЗ Географія 8 клас Довгань, Стадник 2021

 
§ 11. Україна на карті годинних поясів
Запитання та завдання для самоперевірки
1. Що таке місцевий час?
Місцевий час — це час, що визначається для певного місця на Землі, він залежить від географічної довготи місця та однаковий для всіх точок на одному меридіані.
2. Із якою метою планету умовно поділили на 24 годинні пояси?
Різниця в місцевому часі викликає незручності в житті й діяльності людей. Тому було вирішено умовно поділити планету на 24 годинні пояси, які необхідні для здійснення поясного відліку часу.
3. Чому дорівнює час у межах одного годинного поясу?
У межах кожного поясу встановлюється свій єдиний поясний час. Тобто при переході з одного часового поясу в інший значення хвилин і секунд (часу) зберігається, змінюється лише значення годин.
4. Розкажіть про складнощі в проведенні меж годинних поясів точно через 15 градусів за довготою.
Отже, місцевий час відрізнятиметься на одну годину між точками на меридіанах, розташованих на відстані в 15 градусів за довготою. Оскільки в одній годині 60 хвилин, різниця в місцевому часі між точками на меридіанах, розташованих на відстані в 1° за довготою, складає 4 хвилини (60 хв : 15° = 4 хв).
5. Для чого необхідна лінія зміни дат?
Необхідність встановлення лінії зміни дат пов’язана з тим, що під час навколосвітньої подорожі мандрівники здійснюють один оберт навколо Землі. Якщо вони мандрують із заходу на схід (назустріч Сонцю), до кінця навколосвітньої подорожі набігає одна зайва доба. І навпаки, під час навколосвітньої подорожі зі сходу на захід одна доба «втрачається». Щоб уникнути пов’язаних із цим помилок у лічбі днів, установлена лінія зміни дат.
6. Чому в Україні діє час другого годинного поясу?
Бо основна частина території держави (95%) розміщена в межах другого, східноєвропейського поясу, а його серединний меридіан проходить трохи на захід від Києва.
7. Із якою метою відбувається перехід на літній час?
Перехід на літній час дає можливість економити енергію.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 8 клас Довгань, Стадник 2021", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація