Войти
Закрыть

Корисні копалини України. Паливні корисні копалини (відповіді)

ГДЗ 8 Клас , ГДЗ Географія 8 клас Довгань, Стадник 2021

 
§ 17. Корисні копалини України. Паливні корисні копалини
Запитання та завдання для самоперевірки
1. На які групи поділяють корисні копалини за їх подальшим використанням? Назвіть закономірності приурочення паливних і рудних корисних копалин до тектонічних структур.
Різноманітність геологічної будови зумовлює формування на території України різних груп корисних копалин. Залежно від використання серед них виділяють:
- паливні. Це насамперед нафта і природний газ, а також вугілля, горючі сланці, торф. Усі вони мають осадове походження, тому, як правило, утворюються в осадовому чохлі платформ у межах тектонічних западин та крайових прогинів;
- рудні (металеві). Розрізняють руди чорних металів (залізні, марганцеві, хромові) та кольорових металів (титанові, алюмінієві, мідні, нікелеві, свинцево-цинкові, вольфрамові, молібденові та інші). Вони мають переважно магматичне та метаморфічне походження. Тому пошуки руд геологи ведуть на щитах давніх платформ або в областях складчастості;
- нерудні (неметалеві). Це найрізноманітніша як за походженням, так і за сферами використання група корисних копалин. Розрізняють гірничо-хімічну сировину (сірка, кам’яна сіль, калійні солі), будівельну сировину (піски, крейда, глини, граніти, мармури), сировину для металургійної промисловості (кварцити, глини, флюсові вапняки) тощо.
2. Якими паливними корисними копалинами Україна забезпечена достатньою мірою?
В Україні є значні запаси паливних корисних копалин. Серед них провідне місце належить кам’яному та бурому вугіллю.
3. Назвіть паливні корисні копалини, які є у вашій області.
Вугілля.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 8 клас Довгань, Стадник 2021", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація