Войти
Закрыть

Ландшафт як просторово-цілісна система (відповіді)

ГДЗ 8 Клас , ГДЗ Географія 8 клас Довгань, Стадник 2021

 
§ 30. Ландшафт як просторово-цілісна система
Запитання та завдання для самоперевірки
1. Що таке ландшафт?
Ландшафти — це територіальні комплекси, що є порівняно однорідними ділянками (сегментами) географічної оболонки.
2. Чому поняття ландшафту (природного комплексу) є найголовнішим у фізичній географії?
Найголовнішим у фізичній географії є поняття ландшафту (природного комплексу). Саме завдяки йому географічна наука цілісна й дає найбільш повне уявлення про те, як побудована та частина планети, у якій з'явилися перші люди і з якої сьогодні бере все необхідне для свого розвитку людська цивілізація.
3. Назвіть основні природні чинники розвитку ландшафтів.
Основними природними чинниками розвитку ландшафтів є сонячна енергія, внутрішня енергія Землі, а також процеси обміну речовиною та енергією.
4. За якою ознакою виділяються класи ландшафтів?
Метою класифікації ландшафтів є виявлення їхніх істотних особливостей за певними ознаками. Зазвичай використовується така система одиниць: клас і підклас, тип і підтип, вид. Класи ландшафтів виділяють на основі відмінностей у тектонічній будові та рельєфі. Вони бувають гірські й рівнинні. В Україні є два класи ландшафтів: рівнинні східноєвропейські та гірські (карпатські й кримські). У свою чергу, рівнинні ландшафти поділяються на підкласи низовинних та височинних ландшафтів, а гірські — на передгірні, низькогірні, середньогірні, високогірні ландшафти тощо.
5. Як утворюються антропогенні ландшафти?
Зміна ландшафту, створеного природою, часто відбувається в результаті цілеспрямованої діяльності людини. Ця діяльність може призвести до суттєвої (іноді докорінної) зміни компонентів природного ландшафту, і тоді формуються антропогенні ландшафти. Вони найбільш характерні для районів, давно заселених людьми. Тут мало зберігся природний рослинний покрив, майже немає диких тварин, є свої кліматичні особливості.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 8 клас Довгань, Стадник 2021", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація