Войти
Закрыть

Сільське господарство світу (відповіді)

ГДЗ 9 Клас , ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2017

 
§ 15. СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО СВІТУ
ПЕРЕВІРИМО СВОЇ ЗНАННЯ І ВМІННЯ
1. Які продовольчі культури вирощують у світі у значних обсягах?
Основою всього сільськогосподарського світового виробництва є вирощування зернових культур - пшениці, рису, кукурудзи, ячменю, вівса та жита. На їхні посіви припадає 1/2 ріллі світу, а в окремих країнах ще більше (наприклад, в Японії 96 %). Зерно - основний продукт харчування, найважливіша частина кормів, є також сировина для низки галузей промисловості. Сучасне виробництво зерна у світі досягає понад 2 млрд т на рік, причому 4/5 припадає на пшеницю, рис, кукурудзу.
2. Які напрямки тваринництва розвиваються у світі найбільш стабільно?
До найстабільніше розвиткових напрямків тваринництва належить свинарство (понад 800 млн голів), оскільки його розвиток можливий усюди при використанні як екстенсивно-пасовищного утримання худоби, так і цілорічного стійлового на привізних кормах і відходах харчової промисловості. Значне поголів’я свиней у Китаї (понад 50 % світового виробництва), багатьох країнах Європи - Франції, Німеччині, Італії, Великій Британії, Росії, Україні, Польщі. Добре розвинене свинарство у США.
3. Чому зростають обсяги виробництва овочів і фруктів?
Крім зернових, джерелом продовольства є також олійні, бульбоплідні, цукроносні, тонізуючі, овочеві, плодові культури.
Плодові та овочеві культури мають чільне місце в господарстві багатьох країн. Найбільші виробники фруктів - це Китай, Індія, Бразилія, США, Італія. Зі зростанням ролі овочів і фруктів у харчуванні (особливо в розвинених країнах) збільшуються обсяги їхнього виробництва та імпорту.
4. Поясніть, чому роль Тихого океану в рибному світовому господарстві зростає.
Риби і морепродуктів у світі отримують удвічі менше, ніж м’яса. Рибальський флот і спеціальні порти з підприємствами з глибокої переробки морепродуктів забезпечують необхідний рівень їх споживання. Нині провідною акваторією рибного промислу є Тихий океан, а країни цього басейну постачають на ринок понад 70 % продукції у світі. Лідери рибальства - Китай, Перу, Чилі.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2017", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація