Войти
Закрыть

Фінансова діяльність (відповіді)

ГДЗ 9 Клас , ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2017

 
§ 45. ФІНАНСОВА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРЕВІРИМО СВОЇ ЗНАННЯ І ВМІННЯ
1. Що таке фінансові послуги і яка їхня роль у сучасній економіці?
Фінанси - це рух грошових доходів. Гроші є обов’язковою умовою існування фінансів. Основний сенс фінансових послуг - забезпечення за допомогою фінансового посередництва обслуговування руху грошей з метою отримати дохід.
Фінансові послуги - це відносно молода галузь світових економічних відносин. Міжнародний ринок фінансових послуг охоплює банківську, страхову сферу та операції із цінними паперами (акції, облігації тощо).
2. Наведіть та коротко охарактеризуйте декілька прикладів фінансових послуг.
Власне система фінансових відносин включає в себе:
- грошові відносини, що складаються між окремими підприємствами (платежі за сировину або продукцію);
- грошові відносини, що складаються між державою і підприємствами (платежі до державного бюджету та відрахування в різні фонди);
- грошові відносини між підприємствами й банківською системою (отримання і погашення кредитів);
- грошові відносини, що складаються всередині підприємств (оплати праці робітникам);
- грошові відносини між державою і населенням (субсидії, стипендії, пенсії тощо).
3. Чому у світовій економіці існують країни-офшори? Назвіть їх приклади.
Офшор - це один з найвідоміших методів податкового планування. Основою цього методу є те, що законодавство деяких країн частково або повністю звільняє від оподаткування компанії, що належать іноземним особам. Такі компанії не ведуть господарської діяльності у країні своєї реєстрації, а власники офшорів - представники інших країн.
4. Чому в Україні ще недостатньо розвинутий ринок фінансових послуг?
Проте ринок фінансових послуг в Україні залишається слабо розвинутим через нестабільні умови ведення бізнесу, незахищеність права власності та неефективний рівень управління. Розвиток фінансового сектору стримують недосконалість механізму захисту прав споживачів, низький рівень інвестування, недовіра та необізнаність споживачів послуг, недосконалість податкового законодавства та обмеження валютного законодавства.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2017", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація