Войти
Закрыть

Видобування інших видів природної сировини (відповіді)

ГДЗ 9 Клас , ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2017

 
§ 20. ВИДОБУВАННЯ ІНШИХ ВИДІВ ПРИРОДНОЇ СИРОВИНИ
ПЕРЕВІРИМО СВОЇ ЗНАННЯ І ВМІННЯ
1. Назвіть країни, що вирізняються обсягами видобутку різноманітної нерудної сировини.
Понад 70 % світового обсягу фосфатів розташовано в Африці, у Марокко. Але за видобуванням ця країна посідає лише друге місце, оскільки найбільшим виробником фосфатів є Китай. Чималі обсяги цієї сировини видобувають і США.
2. Які країни найбільше видобувають будівельних матеріалів?
Найбагатші запаси глини у США, які разом з Китаєм є найбільшими виробниками глини. За обсягами видобутої глини вирізняється також Греція. США є також очевидним лідером і з видобутку піску.
3. Визначте нерудні корисні копалини, за якими Україна належить до провідних країн світу.
У загальному обсязі нерудних корисних копалин України більша частина припадає саме на будівельні матеріали - глини, піски та будівельний камінь. Україна, зокрема, належить до провідних країн світу за видобутком глини.
4. Видобуток яких нерудних корисних копалин, попри їх значні запаси, зупинено в Україні?
Попри значні запаси калійних солей в Україні, їхній видобуток через економічні проблеми зменшився з початку 1990-х років, а з 2007 р. його виробництво взагалі зупинено.
5. Поясніть лідерство окремих країн (за вибором) на світових ринках мінеральної сировини.
Родовища алмазу приурочені до районів давнього вулканізму, зазвичай до магматичних і метаморфічних порід давніх платформ. Найбільше видобувають алмазів країни, на території яких поширені основні поклади цього каменю. Лідером за видобутком алмазів є Росія, Демократична Республіка Конго і Австралія.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2017", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація