Войти
Закрыть

Світове господарство. Світовий ринок (відповіді)

ГДЗ 9 Клас , ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2022

 
§ 6. СВІТОВЕ ГОСПОДАРСТВО. СВІТОВИЙ РИНОК
ПЕРЕВІРИМО СВОЇ ЗНАННЯ І ВМІННЯ
1. Дайте визначення понять «світове господарство» та «світовий ринок».
Завдяки такому обміну і сформувалося світове господарство - глобальна система національних господарств, взаємопов’язаних різними формами міжнародних економічних та інших зв’язків.
2. Обґрунтуйте неминучість міжнародного географічного поділу праці.
І в основу всіх змін, що відбувалися і відбуваються у світовому господарстві, покладено міжнародний поділ праці.
Результатом розвитку міжнародного поділу праці стало виникнення світового ринку. Світовий ринок - це сукупність національних ринків окремих країн, що пов’язані між собою міжнародними економічними відносинами. Він став результатом розвитку внутрішніх і національних ринків товарів, що вийшли за межі державних кордонів.
3. Доведіть наявність нових тенденцій у сучасному міжнародному поділі праці.
Під час аграрного, або доіндустріального, етапу виникли перші осередки землеробства і почало розвиватися тваринництво. Упродовж кількох тисяч років дедалі нові види тварин і рослин «приручала», тобто одомашнювала людина. Водночас неухильно зростали площі сільськогосподарських земель.
Розвиток сільського господарства і ремесел сприяв виникненню торгівлі. Проте національні господарства агарного періоду були дуже слабо пов’язані одне з одним. Отже, як такого світового господарства не існувало.
4. Чим постіндустріальний етап розвитку господарства відрізняється від попередніх?
Нині ми спостерігаємо третій етап розвитку світового господарства, який одержав назву постіндустріального. Адже дедалі більшу роль тепер починає відігравати не промислове виробництво, а сфера послуг, наука й освіта. Як наслідок, корпорації починають поступатися головним місцем університетам, а бізнесмени - ученим і професійним фахівцям. У 1980-х роках концепція постіндустріального суспільства отримує подальший розвиток у теорії інформаційного суспільства, у якій відбито зростання значення в житті суспільства інформації.
Проте у багатьох країнах світу спостерігається або перехідна економічна система - від планової економіки до ринкової, або змішана. Основою традиційної економіки є натуральне виробництво (мал. 15). Це тип господарства, у якому виробництво спрямовано безпосередньо на задоволення власних потреб. Для натуральних господарств характерною є економічна замкнутість, тобто вони існують досить ізольовано від суспільного поділу праці.
5. За картами географічного атласу визначте, на чому спеціалізуються економічно розвинені країни світу та країни, що розвиваються.
Самостійно.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2022", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація