Войти
Закрыть

Комп’ютерне програмування як вид економічної діяльності (відповіді)

ГДЗ 9 Клас , ГДЗ Географія 9 клас Гільберг, Савчук 2022

 
§ 46. Комп’ютерне програмування як вид економічної діяльності
Знаю і вмію обґрунтувати
1. Що таке аутсорсинг? Які його ознаки?
Аутсорсинг — це інструмент управління підприємством, спрямований на підвищення його ефективності та конкурентоспроможної діяльності. Він передбачає укладання контракту між замовником (підприємством) і постачальником (аутсорсером) з метою виконання останнім як основних, так і допоміжних бізнес-функцій і бізнес-процесів замовника за певну плату.
2. Назвіть види аутсорсингу.
ВИДИ АУТСОРСИНГУ
ІТ-аутсорсинг, що охоплює розробку та тестування програмних продуктів,
сервісне обслуговування, локалізацію програмного забезпечення, мережеві послуги, ІТ-консалтинг
Виробничий аутсорсинг, у складі якого виділяють основний та допоміжний аутсорсинг
Аутсорсинг бізнес-процесів: управління інтелектуальними ресурсами;
надання гарантійних, фінансових і бухгалтерських послуг; створення колл-центрів або центрів прийому та обслуговування дзвінків; управління персоналом; здійснення лізингових і логістичних операцій; проведення рекламних заходів
Аутсорсинг персоналу (аутстафінг)
3. Схарактеризуйте регіональні ринки інформаційних послуг.
До світового інформаційного ринку належать такі регіональні ринки (мал. 148 на с. 258).
Латиноамериканський — виробництво серіалів і розважальних телестрічок. - 2,5%
Африканський — послуги телебачення, мережі Інтернет, телекомунікацій. - 0,3%
Північноамериканський — усі інформаційні продукти та послуги на світовому ринку. - 63,3%
Азіатсько-Тихоокеанський — послуги з офшорного програмування, ноу-хау, сервісу Інтернет, електронної комерції, ринку реклами, програмного забезпечення. - 21,8%
Європейський (у т. ч. СНД) — медіа-послуги, телекомунікації, приладобудування, послуги реклами, зв’язки з громадськістю, лобіювання, послуги кредитно-довідкового бюро, продукти та послуги інформаційної безпеки, електронна комерція, послуги мережі Інтернет, послуги електронного врядування, розважальний бізнес. - 21,1%
4. Підготуйте проект «Фрілансер — сучасна професія».
Фріланс поширений серед дизайнерів, програмістів, оптимізаторів, копірайтерів, перекладачів, учасників партнерських програм, інженерів-конструкторів. Функціонує багато спеціалізованих сайтів, покликаних допомогти фрілансерам знайти чергове замовлення.
Також досить поширеним в Україні є надання послуг фрілансу. Фріланс має багато спільного з IT-аутсорсингом. Фрілансери й ІТ-аутсорсери є позаштатними працівниками компаній, які їх наймають. У разі застосування аутсорсингу підрядником є певна компанія, а у випадку фрілансу — окремий позаштатний працівник.
Інформаційні технології в Україні демонструють найкращу динаміку розвитку серед інноваційних сфер діяльності. Світовим лідером з IT-аутсорсингу є Індія. Іншим привабливим місцем для цього виду діяльності є Східна Європа. Україна посідає перше місце серед країн Центральної та Східної Європи за обсягом IT-аутсорсингу.
скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 9 клас Гільберг, Савчук 2022", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація