Войти
Закрыть

Взаємозв’язок глобальних проблем людства (відповіді)

ГДЗ 9 Клас , ГДЗ Географія 9 клас Гільберг, Савчук 2022

 
§ 48. Взаємозв’язок глобальних проблем людства
Знаю і вмію обґрунтувати
1. Поясніть, який взаємозв‘язок є між глобальними проблемами.
Усі глобальні проблеми тісно взаємопов’язані. Немає потреби доводити, що енергетична й сировинна проблеми взаємодіють з екологічною, екологічна — з демографічною, демографічна — з продовольчою і т. д. Центральне місце в цій взаємозалежності належить людині та її майбутньому.
2. Як ви розумієте зміст девізу «Грінпіс»: «Думай глобально — дій локально!»?
Що думай про всі речі, але дій у своєму місці.
3. Назвіть три основні екологічні проблеми України транспортного походження. Обґрунтуйте шляхи їхнього розв’язання. Результат подайте у вигляді таблиці 21.
Основні екологічні транспортні проблеми:
Мало транспорту.
Шляхи розв’язання:
Збільшити транспорт.
4. Створенням моделі майбутнього світу займається міжнародна організація Римський клуб. За характером прогнозів учені розділилися на оптимістів та песимістів. Песимісти вважають, що, не розв’язавши глобальних проблем, людство поступово почне вимирати із середини ХХІ ст. Оптимісти переконані в тому, що, використовуючи новітні досягнення науково-технічного прогресу, людина успішно подолає проблеми та житиме в гармонії з природою. Який погляд на майбутнє людства ви поділяєте: песимістичний чи оптимістичний? Обґрунтуйте свою думку.
Самостійно.
скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 9 клас Гільберг, Савчук 2022", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація