Войти
Закрыть

Багаторівневість світового господарства, його просторова структура за концепцією «центр-периферія» (відповіді)

ГДЗ 9 Клас , ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2022

 
§ 9. БАГАТОРІВНЕВІСТЬ СВІТОВОГО ГОСПОДАРСТВА, ЙОГО ПРОСТОРОВА СТРУКТУРА ЗА КОНЦЕПЦІЄЮ «ЦЕНТР-ПЕРИФЕРІЯ»
ПЕРЕВІРИМО СВОЇ ЗНАННЯ І ВМІННЯ
1. Спрогнозуйте появу нових центрів світового господарства, зважаючи на сучасні тенденції його розвитку.
Прикладом такої багаторівневості є виділення трьох рівнів економічних відносин: мікро-, макро- та міждержавного. На мікрорівні економічні відносини формуються між окремими громадянами і підприємствами (фірмами) та організаціями, тобто це рівень окремих суб’єктів господарської діяльності.
2. Визначте чинники найбільшої концентрації виробництва в різних регіонах світу.
Центр - джерело інновацій, у структурі економіки центру переважають високо- технологічні галузі з високою доданою вартістю.
3. Укажіть, які загрози можуть виникнути для країн «периферії» у результаті їхньої економічної взаємодії з країнами «центру».
До складу «периферії» зазвичай включають близько 100 країн Азії, Африки та Латинської Америки з переважанням аграрної або початкової стадії розвитку індустріальної економіки. Це порівняно відсталі в технологічному, інфраструктурному та соціально-ринковому плані, з незначним впливом на них НТР. Основу цієї групи складають найменш розвинуті країни світу.
4. У чому полягає сутність концепції «центр - периферія»?
Периферія - малорозвинені райони з низьким рівнем розвитку промисловості, сільськогосподарською спеціалізацією.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2022", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація