Войти
Закрыть

Електроенергетика світу (відповіді)

ГДЗ 9 Клас , ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2022

 
§ 23. ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКА СВІТУ
ПЕРЕВІРИМО СВОЇ ЗНАННЯ І ВМІННЯ
1. Назвіть країни - лідери щодо виробництва та споживання електроенергії.
Перші три місця серед країн світу посідають Китай, США і Росія. Більша частина електроенергії у цих країнах виробляється на ТЕС. Однак така ситуація спостерігається далеко не в усіх найбільших виробників електроенергії.
2. Поясніть структуру світового виробництва електроенергії.
У структурі світового виробництва електроенергії провідна роль нині належить ТЕС, завдяки яким виробляється понад 80 % усієї електроенергії. Ще понад 11,5 % виробляють електростанції, що використовують нетрадиційні ресурси - біопаливо, відходи, сонце, вітер тощо. Близько 5 % постачають АЕС. Приблизно вдвічі менше за них виробляють електроенергію ГЕС.
3. Схарактеризуйте сучасні тенденції щодо виробництва електроенергії.
Світова тенденція щодо виробництва екологічно чистої електроенергії добре простежується і в паливно-енергетичному балансі Франції, що вважається одним з найбільших у світі експортерів екологічно чистої електроенергії. Адже частка електроенергії, виробленої на ТЕС Франції, помітно менша порівняно з іншими провідними країнами-виробниками електроенергії. Франція, зокрема, має найбільшу у світі частку електроенергії, що вироблена на АЕС.
4. Визначте перспективи споживання електроенергії у світі.
За прогнозами, споживання електроенергії до 2040 р. зросте більш як на 30 %. Особливо різке зростання темпів споживання електрики буде спостерігатися в Індії з тієї причини, що населення країни менш ніж за 30 років збільшиться удвічі.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2022", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація