Войти
Закрыть

Металургійне виробництво світу (відповіді)

ГДЗ 9 Клас , ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2022

 
§ 26. МЕТАЛУРГІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО СВІТУ
ПЕРЕВІРИМО СВОЇ ЗНАННЯ І ВМІННЯ
1. Охарактеризуйте сучасні тенденції, притаманні світовому металургійному виробництву.
Для сучасної світової чорної металургії характерним є використання нових технологій виплавки металів. Наприклад, безперервне розливання сталі, яке забезпечує економію енергії, скорочення втрат і зростання продуктивності праці. У розвинених країнах з її допомогою отримують 95-100 % усієї сталі.
2. Розкрийте закономірності розміщення основних виробництв металургії у світі.
Ця обставина частково пояснюється виробництвом замінників - пластмас, алюмінію, кераміки тощо. Найважливіші центри чорної металургії світу зазвичай приурочені до родовищ сировини з розрахунку на привізне паливо.
Біля великих електростанцій.
3. Наведіть приклади найбільших країн-виробників та імпортерів чавуну і сталі.
Важливим у світовому господарстві також залишається і виробництво чавуну. Найбільшим світовим виробником чавуну є Китай. Разом з ним у десятку головних виробників увійшли Японія, Росія, Індія, Республіка Корея, США, Німеччина, Бразилія, Україна і Тайвань. Головними експортерами сталевої продукції у світі є: Китай, Японія, Росія, країни ЄС та Україна. Особливо швидко зростає експорт з Китаю, який випередив традиційного лідера - Японію. Україна постачає на експорт більше 80 % виробництва цього металу, що робить її дуже залежною від світової кон’юнктури. Серед імпортерів виділяються США, ЄС і Республіка Корея.
4. Наведіть приклади найбільших країн-виробників та імпортерів алюмінію, міді та титану.
У виробництві первинного алюмінію в останні десятиліття відбулися великі зміни. Практично весь приріст його забезпечують Китай, Бразилія та Індія. У той же час Японія практично припинила його виплавку, перейшовши на імпорт, а США знижують виробництво. Головними виробниками первинного алюмінію є Китай, Росія, Канада, Австралія, США, Індія, Бразилія та Норвегія. На ці країни припадає 70 % його світового виробництва. Найбільшими імпортерами є США, Китай і Японія.
5. Яку роль відіграє вторинна сировина для металургії у раціональному природокористуванні?
Нинішній етап розвитку кольорової металургії світу характеризується зростанням значення вторинної сировини і випереджаючими темпами розвитку металургії рідкісних металів, зокрема стратегічно важливих (титан, кобальт, германій, галій, тантал та ін.). Спостерігається також географічне зрушення галузі (особливо алюмінієвої) у країни, що розвиваються, ближче до джерел сировини, а іноді й до джерел дешевої електроенергії.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2022", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація