Войти
Закрыть

Виробництво деревини й паперу в Україні. Найбільші у світі країни - виробники деревини та паперу (відповіді)

ГДЗ 9 Клас , ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2022

 
§ 29. ВИРОБНИЦТВО ДЕРЕВИНИ ТА ПАПЕРУ - В УКРАЇНІ. НАЙБІЛЬШІ У СВІТІ КРАЇНИ - ВИРОБНИКИ ДЕРЕВИНИ ТА ПАПЕРУ
ПЕРЕВІРИМО СВОЇ ЗНАННЯ І ВМІННЯ
1. Які основні виробництва входять до складу лісової промисловості?
Продукцію лісової промисловості використовують у машинобудуванні, легкій промисловості, на транспорті, будівництві та в інших секторах економіки. Натомість і лісова промисловість отримує від інших видів господарської діяльності потрібні ресурси - хімікати, лаки, фарби, а також знаряддя праці.
Структура лісової промисловості складна і включає деревообробні та деревопереробні виробництва (лісохімія, целюлозно-паперове виробництво). Підприємства лісової промисловості виробляють тисячі різноманітних видів продукції.
2. Чим відрізняються чинники розміщення деревообробної промисловості та лісохімії?
Деревообробна промисловість переробляє деревину й виготовляє широкий асортимент матеріалів, напівфабрикатів, готових виробів.
Біля лісових насаджень.
3. Поясніть тенденції розвитку лісової промисловості України, використавши статистичні дані (Додаток 3).
Підприємства лісової промисловості розміщуються в більшості регіонів України, однак їх розташування досить нерівномірне. Так, лісопильне виробництво зосереджено в таких центрах, як Чернівці, Вигода, Надвірна (Івано-Франківська область), Рахів (Закарпатська область), Сколе, Стрий (Львівська область), Ковель (Волинська область), Коростень, Малин (Житомирська область).
4. Чому виробництво і експорт деревини і паперу зосереджено переважно в розвинених країнах світу?
Вони орієнтуються також на споживача і на добре розвинене транспортне сполучення. У структурі паливоспоживання розвинених країн частка паливної деревини незначна, натомість у країнах, що розвиваються, ця частка сягає подекуди 70 відсотків і більше. Отже, найбільшими у світі виробниками деревини та паперу є переважно розвинені країни світу.
5. Користуючись офіційним сайтом вашої області з'ясуйте, чи існують у ній підприємства лісової промисловості.
Самостійно.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 9 клас Пестушко, Уварова 2022", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація