Технології, що передбачають застосування “біологічно активної води” (БАВ)

 

На разі в глобальній Інтернет мережі зустрічається багато інформації, щодо застосування біологічно активної води (БАВ).

“Біологічно активна вода” дає змогу отримувати суттєві прибутки при незначній витраті речовини (0,5-5,0 мл/га), за рахунок збільшення урожайності на 40-90%, підвищення якості зерна та отримання екологічно чистої продукції.

Згідно даних компанії, що реалізує БАВ (ООО "РУСНОІНКОМ"), отримують її із будь-якої прісної, негазованої води шляхом стирання попередньої пам'яті (за рахунок численних розривів молекулярних і кластерних зв'язків) і запису нової пам'яті для отримання потрібних властивостей. Ця рідина із властивостями звичайної води, але при цьому її енергетика дає можливість при потраплянні в клітини живого організму або рослини прискорювати процеси, скорочувати вегетаційний період розвитку рослин (на 20-25%), покращувати корисні для людини властивості рослин (за відмови від пестицидів, у тому числі і гербіцидів). Період збереження ефективності БАВ до 500 днів.

Сьогодні дана речовина (БАВ) ще знаходиться на стадії апробації, тому підтвердити або спростувати її ефективність ми не можемо. Так, компанія дистриб'ютор "Русноінком" стверджує, що випробування і використання БАВ проводять в агро університетах Росії, України (в 2012 році на дослідних полях кафедри рослинництва, селекції та біоенергетичних культур Вінницького національного аграрного університету), Молдови, Сирії, Німеччини, Бахрейна, Кіпра, Вірменії та ПАР.

Подібні властивості має і вода “Енергія”, отримана за допомогою пристрою ”Лотос-2” (патент 23048 СO2F1/48А61N1/16). Дана вода набуває унікальних властивостей за рахунок зміни “пам'яті води” на основі використання формологічних принципів як будови самого пристрою, так і методу приготування води за допомогою оператора.

Застосування такої води має надзвичайно широкий спектр, від використання в медицині до використання в промисловості. Найбільш цікавим, з точки зору рослинництва, є застосування структурованої води для покращання екологічної ситуації (зменшення кількості пестицидів у сільськогосподарській продукції при розведенні їх незначних доз в структурованій воді).

Отже, застосування біологічно активної води, при підтвердженні позитивних властивостей результатами польових досліджень, дасть змогу скоротити хімізацію технології вирощування рослинницької продукції. Хоча можна сказати, що результати наших досліджень застосування БАВ на озимих зернових культурах такого ефекту не показали.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы