Кабачки
Кабачки (С. реро) – кущова форма гарбузів звичайних. Вони легко схрещуються з іншими сортами цього виду, посухостійкі, але менш теплолюбні, ніж інші баштанні культури. Тому високі врожаї їх збирають в усіх районах України. Сіють кабачки рядковим способом з шириною міжрядь 140 см і відстанню між рослинами в рядку 60-70 см. Норма висіву насіння 3-4 кг/га. Догляд за кабачками такий самий, як і за іншими баштанними культурами. Кабачки – досить скоростигла культура: плоди їх придатні для використання через 60-70 днів після з'явлення сходів.
Збирають кабачки протягом вегетації 5-6 разів через кожні 7-10 днів. Зелені плоди 15-20 денного віку за вмістом поживних речовин мало відрізняються від достиглих плодів. При збиранні плодів, які не повністю достигли, краще розвиватимуться плоди з більш пізньої зав'язі і завдяки цьому підвищуватиметься врожай.
Із сортів кабачків найпоширеніші Аймаран, Аскольд, Амьяд F1 і Консул.
Кабачки, як і кормові гарбузи, часто вирощують в ущільнених посівах.