Розгляд судом справ про обов'язкову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу

 

Стаття 12 Закону України від 5 липня 2001 р. "Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз" передбачає обов'язкову госпіталізацію до протитуберкульозних закладів та зобов'язує хворих на заразні форми туберкульозу (в тому числі соціально дезадаптовані).

Розглянувши заяву про обов'язкову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу або про продовження лікування, суд ухвалює рішення, яким відхиляє або задовольняє заяву.

Рішення про задоволення заяви є підставою для обов'язкової госпіталізації або подальшого лікування особи в протитуберкульозному закладі на встановлений законом строк.

Термін обов'язкової госпіталізації осіб, щодо яких судом ухвалене відповідне рішення, становить 3 місяці. Ллє можливе й продовження лікування зазначених осіб на підставі наступного рішення суду, підставою для якого є мотивований висновок лікарської комісії протитуберкульозного закладу.

У випадах ухилення від обов'язкової госпіталізації до протитуберкульозних закладів або від продовження лікування у цих закладах осіб, хворих на заразні форми туберкульозу, щодо яких судом ухвалено відповідне рішення, керівник протитуберкульозного закладу звертається до органів внутрішніх справ, а останні в межах своїх повноважень надають медичним працівникам допомогу в забезпеченні виконання рішення суду.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы