Одержання БАР із відходів лікарських рослин

 
  • Версія друку Весь реферат без реклами та завантаження шаблону:)
  •  
     Одержання БАР із відходів лікарських рослин.
    Основною властивістю лікарських рослин є те, що з неорганічних, мінеральних речовин грунту, води і вуглекислого газу, повітря вони утворюють органічні сполуки, які цілюще діють на організм людини і тварини. Таким чином, рослини відіграють роль посередника між органічним і неорганічним світом.
    Із рослинних сполук, що мають лікувальне значення, фармакологічно активними є вуглеводи ( моно-, ди- та полісахариди), дубильні речовини, глікозиди, ( сапоніти, фенольні, серцеві, гіркі), ефірні олій, алкалоїди, вітаміни. Вуглеводи – перший продукт асиміляції рослин. Із цукрів у рослинні насамперед утворюються тріоза, а потім ( при полімеризації ) – тетроза і пентода. Найважливішим представником дисахаридів є сахароза ( утворюється з цукрових буряків ), трисахаридів – генціоза (тирлич жовтий) і рамноза ( жостір).
    Використання відходів із цих лікарських рослин, які містять ще в значній кількості біологічно активні речовини (БАР).
    Нами трансформовано ці відходи в корисну продукцію за допомогою макро та мікро організмів (Енхетреїди та Есенія Фетіда).
    Живлячись рештками рослинної сировини в організмах будуть накопичуватись БАР, які є додатковим джерелом збільшення цих речовин для виробництва промислового, і додаткового нагромадження нових БАР, які є в лікарських рослинах.
    Використання відходів рослинної лікарської речовини сприятиме збільшенню біомаси тварин переробників, що сприятиме ефективності переробки та акумуляції, збирання та накопичення БАР.
    До складу цих БАР входять багато незамінних амінокислот, насичених жирних кислот, вітамінів, мінеральних солей, стимуляторів росту клітин, які використовуються організмами для синтезу БАР.
    Локалізація цих речовин проходить в макроорганізмах Есенія Фетіда, де відбувається в основному в шкірних залозах, де і виробляється слизь, в якій і знаходяться БАР.
    Використовують ці речовини для виготовлення медичних препаратів при лікуванні шкірних захворювань, довго – не заживаючих ран та іншого.
    Беручи до уваги той факт що, дані макроорганізми використовуються в народній медицині з давніх – давен, що свідчать записи знайдені близько 3тисяч років тому. Тому дослідження по даній темі відіграє велику роль в подальшому забезпеченні ефективної екологічно чистої продукції для використання в сучасній медицині.
    Першим етапом нашої роботи було розмноження вермикультури в лабораторних умовах у створеному нами середовищі: відходи харчування з різних видів продуктів, папір та інші компоненти, а також залишки різних лікарських рослин, які були вже у використанні.
    Протягом 3-4 місячного догляду за ними (правильне їх поливання та годування) спостерігається наступне: відходи, які ми вносили туди, стали високо якісним перегноєм, а кількість вермикультур збільшилась в 10 разів.
    Наступним етапом є встановлення кількості збільшення поживних речовин в копролітному виділенні червів та біорідинах, до і після проведеного нами експерименту. Зразки біоматеріалу у вище описаних дослідах, вислані в Українську академію наук, для проведення дослідів на наявність і кількість біологічно активних речовин. В результаті дослідним встановлено, що різного складу відходи лікарських рослин збільшують синтез лікувальних компонентів в тілі дощовиків та їх кількості.( Табл..1).
    Табл..1 Кількісний аналіз вмісту фенольних сполук в тілах вермикультури після вирощування її на відходах лікарських рослин (мкг % на суху речовину).
    БАР | Вміст в мкг на 100г с. р. біомаси вермикультури.
    Вирощування на звичайному субстраті. | Вирощування на відходах лікарських рослин.
    Флавоноїди | 10 | 20
    Кумарин | 5 | 11
    Фенол карбонові кислоти |
    12 |
    15
    Тому проведений нами дослід слід вводити в широке впровадження, що збільшить лікувальну сировинну базу, поповнення ґрунтів гумусом та зменшить відходи органічного походження, підвищить ефективність використання лікарських рослин.
    Застосування одержаних біопрепаратів показало, що ними можна ефективно лікувати довгонезаживаючі рани та псоріаз. Так, приріст при лікуванні ран становить 85%, псоріазу – 93% в порівнянні з контролем.Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы