Що таке мистецтво

 
Мистецтво є невід’ємною частиною життя кожної держави, міста і людини. Слово «мистецтво» має безліч визначень, характеристик і особливостей, але кожна людина представляє його по-своєму.

На мою думку, мистецтво – це образне відображення реальності, головною метою якого є залучення людини до прекрасного, чуттєвого, цікавого і красивого, часом навіть до непоясненого і суперечливого. Я думаю, що кіно, живопис, архітектура та інші види мистецтва повинні викликати різні емоції, почуття і думки в душі і розумі людини. Безсумнівно, один і той же твір мистецтва може викликати абсолютно протилежні почуття в душах людей.

Мистецтво відіграє величезну роль у нашому житті, поки воно змушує нас замислюватися над важливими проблемами і речами, що відбуваються навколо нас, поки мистецтво хвилює свідомість людини і не залишає нас байдужими.

Я люблю читати. Читання розширює кругозір, робить людину більше ерудованою. З книг ми дізнаємося про  багато нових цікавих речей, про навколишній світ, про життя людини, про її цінності, почуття. Класична література виховує характер, прищеплює моральні риси. Читання творів класиків, таких як Т. Г. Шевченко, Леся Українка, І. Карпенко-Карий, Г. Сковорода тощо, збагачують внутрішній світ людини, дають поняття про такі цінності, як честь і гідність. Так само з книг ми дізнаємося про дружбу, любов, зраду, ненависть, співчуття та інші речі. Але я вважаю, що потрібно читати не тільки класичну світову літературу, а й книжки сучасних авторів. Все ж таки в їхніх творах всі почуття, проблеми і цінності адаптовані під сучасне суспільство. З книг наших сучасників ми можемо знайти конкретне рішення проблеми в нашому суспільстві, в наше століття.

Якщо говорити про почуття прекрасного, розвиток смаку, то мені подобається мистецтво фотографії. Через фотографію автор висловлює свій внутрішній світ на предметах навколишнього світу, на природі. У роботах фотографів ми бачимо їх стиль, їх смак, погляд на життя, і тим самим можемо переглянути свої цінності і іноді використовувати їх для світогляду для самовдосконалення. Дуже часто я переглядаю роботи сучасних фотографів, фотографів різних стилів і напрямків, і можу сказати, що кожен з них бачить світ по-своєму. Фотографія для них це засіб самовираження. Для мене вона означає теж саме.

Крім літератури і фотографії я також цікавлюся кіно. Фільми подібні книгам. Вони виконують ту ж функцію. Для мене фільми це не тільки спосіб добре провести час, а й привід замислитися над актуальністю проблеми, порушеної в ньому.

На закінчення я хочу сказати, що мистецтво має великий вплив на моє життя. Без мистецтва моє життя було б нудним, одноманітним і безглуздим. Мистецтво вносить в моє життя нотки прекрасного і робить його більш повнішим.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы