"Хуха-моховинка" твір

 

Велике серце маленької Хухи

(за казкою В. Короліва-Старого «Хуха-Моховинка»)

Добро буває різним і іноді навіть дивним. Але від цього воно не перестає бути добром.

Такі думки з’явилися у мене після того, як була прочитана казка В. Короліва-Старого «Хуха-Моховпнка». У ній розповідається про казкову істоту Хуху. Її не кожен може побачити, а тільки той, хто добрий і порядний. Ці істоти можуть змінювати колір залежно від того, де вони знаходяться.

Та, виявляється, хухи можуть робити багато добра. Вони завжди допомагають тим, хто цього потребує. Наприклад, маленька Хуха-Моховинка врятувала козу Лиску, яка заплуталася у сітці.

Та найбільше мене вразив інший вчинок Хухи: коли вона врятувала злого діда, який зруйнував її хатку і хотів зарубати її своєю сокирою. На мою думку, так може зробити тільки надзвичайно добра істота, бо це є вияв благородства. Хухи — дивовижні істоти. Вони добрі, не пам’ятають лихого, «всі хухи на світі ніколи не шкодять людям, а навпаки, дуже часто їм допомагають».

Звичайно, це казка, але у ній багато мудрості. Маленька Хуха має справді велике і благородне серце, сповнене любові до людей, до життя. А ще Моховинка уміє прощати, хоча я точно знаю, що це дуже важко робити.

Іноді мені хочеться, щоб поруч зі мною була така Хуха-Моховинка, яка б завжди мене охороняла і навчала доброти.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы