«Маленький горбань» лист до хлопців

 

Лист до дітей, героїв оповідання С. Черкасенка «Маленький горбань»

Любі друзі!

Прочитав оповідання С. Черкасенка «Маленький горбань» і захотілося звернутися саме до вас, маленьких героїв твору. Особливо це стосується хлопців.

Шановні хлопці! Мені дуже не сподобалося, що ви цураєтеся Павлика. Сумно було читати рядки: «Через його страшний горб товариші цуралися його, й він звик бути здебільшого самотнім, на самоті зі своїми думками, жив ними, тішився, розважався». Невже ви не розумієте, шо жодна вада не може бути перешкодою для спілкування. Павлик — каліка, він страшенно переживає ие, а ви ше більше посилюєте його біль і страждання. Це дуже жорстоко.

Павлик гарний хлопчик. Він добрий, лагідний, знає багато казок, цікавий співрозмовник. Просто треба придивитися до нього, поспілкуватися, а не сторонитися. Павлик набагато добріший за всіх вас. Адже саме він врятував пташенят, яких ви могли знищити. Як ви могли дозволити Захаркові так жорстоко побити Павлика? Це ще один вияв вашої жорстокості.

А Павлусь не міг відповісти своєму кривдникові. Він дуже чиста і добра людина. А ще у нього є надзвичайно рідкісна риса характеру — він уміє прощати. Своїм добром він змінив і Захарка, з яким тепер став дружити.

Тож, шановні хдопці, задумайтеся над своїми вчинками і вчинком Павлуся. 1 раджу вам потоваришувати з Павликом. Ви багато від нього дізнаєтеся.

З повагою, Андрій, просто читач.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы