Мобільний телефон: розкіш чи необхідність?

 
Ера телефонів почалися з маленьких кнопкових моноблоків з чорно-білим дисплеєм, де ми весь час намагалися розглянути номер абонента або прочитати повідомлення. Час йшов і на заміну старим телефонами прийшли більш сучасні – кольоровий дисплей більшого розміру з можливістю слухати музику, фотографувати. Рік за роком модельний ряд змінювався. Але чи залишився телефон тим, чим він був кілька років тому, коли наявність телефону прирівнювали до успіху?

«Мобільний телефон – це не розкіш, а необхідність», – неодноразово запевняють оточуючі. Але ж це дійсно так. Без мобільного телефону ви вже не відправите посилку, не зареєструєтеся на сайті, не зможете домовитися про зустріч, запланувати завтрашній день. Тепер мобільні телефони потрібні не тільки для зв’язку з іншими, але і для роботи, розваг. Скільки б ми не говорили про позитивні моменти наявності мобільного телефону, стає ясно одне – він наш друг і без нього важко.

Але чи може «зрадити» нас мобільний телефон, адже це всього лише техніка? А будь-яка техніка має властивість виходити з ладу. Мобільний телефон ніколи не був винятком. Уявіть таку ситуацію: вам завтра рано вставати на важливу зустріч, ви заводите будильник на звичні шосту годину ранку і відправляєтеся спати. Якимось чином стається так, що замість шостої ранку ви встали в вісім, а все через мобільний, який не подав вчасно сигнал. Чи будете ви ненавидіти його? Чи станете вважати своїм ворогом? Безумовно, будете, адже дрібна поломка може зіпсувати вам ключовий момент у вашому житті.

Можна нескінченно наводити приклади «зрадницької» поведінки телефону – розрядилася батарея, заводський брак, вислизнув з рук, стер дані, не вчасно виключився та інші. Саме тому будь-який власник мобільного телефону повинен бачити у своєму телефоні не тільки друга, але і ворога, щоб заздалегідь попередити неприємні ситуації.

Неправильним буде і скептичне ставлення до телефону. Якщо він заважає в тій чи іншій ситуації, чи не краще його прибрати куди подалі, замість повної відмови купувати його? Адже подивіться на це з іншого боку – ви позбавляєте себе можливості контактувати з людьми, користуватися пропонованими послугами та інше. При самотньому способі життя така поведінка цілком зрозуміла. Але ми живемо в сучасному суспільстві, де спілкування з людьми – загальноприйнята норма. Не варто позбавляти себе цього через «сварки» з мобільними телефонами. Можливо, що одного разу саме він врятує вам життя. Отже все ж таки мобільний телефон – це не розкіш, а необхідність для кожної сучасної людини.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы