Змалювання типових рис українського національного характеру в романі „Тигролови” - варіант 2

 

Твір І. Багряного „Тигролови” має усі прикмети пригодницького роману: персонажі чітко розмежовані на позитивних і негативних, захоплюючий сюжет, мисливські пригоди, кохання і, звичайно, щасливий кінець. До цього жанру зверталися і яскраві представники зарубіжної літератури (Ф. Купер, Д. Лондон), однак твір І. Багряного посідає окреме місце. Автор створює жанр українського пригодницького роману, українського всім своїм духом, усіма своїми ідеями.

Основний сюжет твору складає історія заслання „державного злочинця”, його втечі з потягу-етапу, пригоди у нетрях та звільнення. До цього роману підходить формула: „людина як міра часу”. І чим жахливіші є обставини, в яких опиняється герой І. Багряного, тим важливішим є для нього виживання та наявність позитивних людських рис характеру.

Григорій Многогрішний — це один із найяскравіших позитивних героїв в українській літературі. Він є цілісною натурою, яка відчуває єдність зі своїм народом, з його культурою, але душею опирається тому, що стало злою долею нації. Цей образ вчить читача великій і мужній любові.

З теплотою змальована сім'я Сірків, що мусили переселитися на Далекій Схід. Родина Сірків живе у гармонії з природою. Вільна праця, вірність національним традиціям, повага до себе, до людей — це характерні риси справжніх українців. Григорій — надзвичайно поетична натура. Це виявляється у знанні народного фольклору, у вірі в чудесне. Місто зі своїми спокусами чуже хлопцеві, бо йому притаманна природна кмітливість, що допомагає відрізнити дрібне і показне від високого.

Многогрішний і Сірки втілюють у собі найхарактерніші риси українського національного характеру. Вони є людьми сильної волі, змушені обставинами усе життя боротися за своє існування. Але саме через свою внутрішню міць і чесність вони перемагають.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы