Невмируще слово Шевченка

 
В історії кожного народу є імена які становлять його гордість , славу і велич . Саме таким для України є безсмертний геній Тарас Григорович Шевченко – такий великий , що більше і бути не можна .До пророчих слів Шевченка так ніхто і не піднявся .
Він борець за правду і свободу , він символ віри і справедливості , приклад любові до рідного краю. А ще він борець за незалежність українського народу .Його творчість -невмируще джерело любові до України. Своїми творами Тарас Григорович виражав споконвічну волелюбність свого народу , згуртовував націю . Мистецтво було першим захопленням генія , першою любов’ю , яка зігрівала його сирітське дитинство і гірку юність .З творчістю Шевченка пов,язане ставлення нашої літературної мови .Яскравим прикладом цього є перша збірка “Кобзаря” 1840р. Ще ніколи книга написана українською мовою не мала такого успіху .
Вся творча спадщина великого Кобзаря зігріта любов’ю до батківщини . пронизана священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу . Його думи та пісні стали символами нації , гнівом і боротьбою мільйонів.
Навіть через 200р. з дня народження Тараса Григоровича , славного сина українського народу , його слово потрібне нам . Нам потрібні його ідеали .велике прагнення до свободи , любов до народу , мрії про майбутнє.
І скільки б років не минало , скільки б поколінь не жило на нашій славній землі невмируще слово Шевченка завжди буде жити в душах і серцях українців .
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы