День незалежності України

 
24 серпня 1991 року сталася важлива подія — Украї­на проголосила про свою державну незалежність. Тоді я був іще немовлям і навряд чи можу розповісти про свої враження. Але кожного року на День незалежності України я намагаюсь зрозуміти, що ця доленосна подія значить власне для мене.

До 1991 року Україна ніколи не мала державності як такої. Українські землі входили до складу кількох держав, серед яких були Польща, Австро-Угорщина, Росія. Важко навіть уявити, яких зусиль було докладено українцями, аби досягти жаданої мети — незалежності. Цілі ріки крові про­лилися, цілі моря сліз виточили очі. Тих, хто боровся за дер­жавність України, справедливо вважають національними героями. Аж ось настав серпень 1991 року. Розпався Ра­дянський Союз, і перед керівництвом колишніх радянських республік постало питання: що робити далі? “Бути незалеж­ними!” — відповів український народ, і стало так.

За більш ніж десять років незалежності ми зрозуміли, що державотворення — то не суцільне святкування, а на­самперед великий труд. Кожен громадянин має усвідомити, що його власний внесок у скарбницю незалежності може стати вирішальним. Це стосується й нас, школярів. Чим краще ми будемо вчитися, тим легше нам буде в майбут­ньому. Ми продовжуватимемо навчання або станемо до роботи, відчуваючи себе свідомими громадянами незалеж­ної України — держави, яка здобула свободу 24 серпня 1991 року.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы