Чому важливо займатися спортом

 
Спорт як вид людської діяльності з’явився не одне тисячоліття тому. Навіть на малюнках у давніх печерах можна помітити, що кидання списа під час полювання чи рибальства мало відбуватися певним чином, а отже, за правилами. Саме життя вимагало від давньої людини руху, гарної фізичної підготовки, а це саме те, що дає нам насамперед спорт. Найдавніші цивілізації, як-от індійська чи китайська, досі приділяють питанню фізичної культури людини величезну увагу, Олімпійські ігри як можливість виявити й у змаганні розвинути свої фізичні можливості виникли ще в Давній Греції.

Сьогодні величезна кількість людей займається спортом. Деякі з них навіть обрали цей вид діяльності як професію. Це видатні та звичайні спортсмени: бігуни, стрибуни, атлети, плавці, лижники, фігуристи, борці — перелік цей можна довго продовжувати, бо на сьогодні у світі існує, мабуть, кілька сотень видів спорту. Для професійних спортсменів спорт — це не тільки професія, це їхнє життя. Сучасне людство добре розуміє позитивний вплив спорту на здоров’я, тому сьогодні все більше й більше людей записується до спортивних клубів, басейнів, просто присвячує частину свого ранку заняттям фізкультурою чи пробіжці парком. Пам’ятаючи давній вислів «Рух — це життя», люди свідомо починають займатися спортом.

Заняття фізичною культурою — це запорука покращення здоров’я, а значить, і подовження життя. Серед розмаїття видів спортивної діяльності кожен може обрати для себе найбільш привабливий, той, що найкраще підходить до темпераменту та способу життя людини. Комусь сподобається легка атлетика й пробіжки — ранком на вулиці чи на біговій доріжці у спортзалі. Хтось обере приємне та водночас корисне для здоров’я плавання. А деякі напевне вподобають заспокійливу йогу. Не так важливо, яким саме видом спорту людина вирішить займатися, — головне, розпочати й продовжувати займатися ним, піклуючись про своє здоров’я, та привчати, залучати інших до таких занять, думаючи також про їхнє самопочуття.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы