"Магулі" характеристика Багіри

 

Характеристика Багіри з “Мауглі” наведена в цій статті. Багіра – це мудра пантера з казки “Мауглі”.

“Магулі” характеристика Багіри

Опис Багіри«… Багіра, чорна пантера, як сажа, але з чудовими плямами на хутрі, які виблискували у світлі місяця, ніби намальовані”

Багіра народилася серед людей, у неволі, і сама колись відчула жах перед людиною. У цьому мудра пантера зізнається Мауглі. Це був один із найважливіших уроків, які Багіра дала Людському дитинчаті. Багіра – чорна кішка, наполеглива, серйозна, дуже розумна . Вона має чудові інстинкти, вміє рахувати до трьох. У подальшому житті Мауглі уроки Багіри не минуть безслідно. Мауглі повернеться до людей, як Багіра повернулася від людей у Джунглі. Мауглі житиме за людськими законами, але уроки любові і справедливості не минуть даремно, допоможуть йому знайти своє місце серед людей.

Мудре слово чорної пантери на Раді. (Коли вирішувалася доля Людського дитинчати на скелі Рад, не вистачало ше одного голоса на користь Мауглі. І ось тут прийшла Багіра, чорна, як сажа, але з чудовими плямами на хутрі. Вона сказала, шо вбивати голе дитинча — ганьба. Вона не тільки підтримала Балу, а й додала бика — це був її внесок.)

Багіра слідкує за навчанням Мауглі. (Багіра і Балу екзаменували Мауглі на знання Владичних Слів Джунглів.)

Багіра б’ється з Бандар-Логами, рятуючи Мауглі. (Коли Мавпяче Плем’я викрало Мауглі, Багіра, Балу і Каа кинулися рятувати хлопця. Мавпи тісною зграєю кинулися до Багіри й оточили її, кусаючи, дряпаючи та скиглячи. Вперше Багіра билася до загину, і все задля того, щоб врятувати Людське дитинча, яке любила.)

Багіра турбується про Мауглі. (Багіра пояснювала Мауглі, що він Людина, а Людині важко серед мешканців Джунглів. Вона посилає його до Людей за Червоною Квіткою, яка буде, коли потрібно, сильнішою за всіх товаришів.) Чорна пантера поруч з Мауглі, шо звільнив Мессуа та її чоловіка. (Багіра пропонує свою допомогу. Вона зайшла у дім, який шойно залишили Мессуа та її чоловік. Коли туди вдерся натовп і світло смолоскипів залило кімнату, всі побачили Багіру, чорну, мов сажа, і страшну, мов пекло.)

Смерть людей через анкас вразила Багіру. (Коли Мауглі вирішив ше раз глянути на кинутий анкас, Багіра сповістила, шо анкас взяла Людина. Вона нагадала Мауглі попередження Білого Клобука, шо ця штука несе смерть. Ось вже є одна. Далі вони побачили ше три трупи, поряд лежав анкас. З мовчазної згоди Багіри Мауглі повернув анкас білій кобрі.)

Прощання. (Коли Мауглі повертався до Зграї Людей, Багіра прийшла попрощатися. Вона полювала на бика, закривавила праву лапу — так вона пояснила, чому не приходила. А потім побігла геть, крикнувши двічі: «Пам’ятай, Багіра любила тебе…» Вона, чорна, дужа і жахлива, соромилася своїх сліз, а тому мерщій побігла.)


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы