"Жаба-мандрівниця" скорочено

 

В.М. Гаршин “Жаба-мандрівниця” скорочено

Жила на болоті велика жаба. Восени повз болота летіли на південь качки і зупинилися відпочити і поїсти. Жаба розуміла, що качки її не з’їдять, бо вона завелика і вирішила дізнатися куди вони детять. Жаба, дізнавшись, що на півдні тепло, чудові болота і хмари комарів, попросилася летіти з ними. Вона придумала, що якщо дві качки візьмуться дзьобами за кінці прутика, а вона схопиться ротом за середину, то зграя, змінюючись, може донести її до півдня. Качки погодилися, захопившись її розумом.

Жаба спочатку летіла вперед мордою, після привалу змінила положення і попросила качок летіти нижче, щоб люди могли побачити її. Вона пишалася тим, що змогла придумати як долетіти з качками на південь.

Люди дивувалися: хто це придумав таку хитру штуку? Пролітаючи над третім селом, жаба не втрималася і заквакала: це я! І впала в якесь болото. Там вона розповіла, що придумала чудовий спосіб подорожі на качках і злітала на чудовий південь, а тепер залетіла подивитися, як тут живуть інші жаби, а качок відпустила до весни. Але качки не повернулися, оскільки вони думали, що жаба розбилася і шкодували її.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы