Чому казка називається "Бременські музиканти"

 

Не можете знайти відповідь на питання чому казка називається «Бременські музиканти»? Тоді читайте нашу статтю і знайдете всю корисну інформацію.

Чому казка називається “Бременські музиканти”

Авторами казки є брати Грімм, відомі німецьки письменники, вчені та мовознавці.

Чому казка називається саме «бременські музиканти»? Тому що в казці розповідається про музик, які прагнули потрапити в місто Бремен. Бремен був містом мрії, в яке всі так прагнули потрапити, і цей твір не виключення, оскільки він розповідає про чотирьох музикантів, які втілювали загальний образ німецького народу.

«Бременські музики» – музики, які так і не дісталися до такого бажаного міста і не стали відомим міськими виконавцями.

Бремен – культурний центр регіону, в якому збувалися всі мрії про краще життя, тому тварини-музиканти прагнули дістатися до міста. Образ тварин символічний, який зображує мрію та прагнення народу до кращого світлого житті.

Існує легенда, що основою казки стали європейські музиканти, яких називали «клейзмери». Крейзмери – європейські народні вуличні музики; виступали на весіллях, гуляннях, ярмарках. Ведучими інструментами були скрипка, цимбали, контрабас, труба, кларнет, барабан тощо.

Головні герої “Бременські музиканти”: осел, собака, кіт та півень, їх було четверо, а класична клейзмерська капела складалася з 4-х музикантів, що грали на скрипці, кларнеті, файфіолі та барабані з тарілками.

Екранізація «Бременських музикантів» відбулась в 1969 та 2009 роках: 1969 рік в СРСР знятий однойменний мультфільм за мотивами казки; 2009 рік Німеччина презентувала фільм.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы