Мої враження від оповідання Дж. Лондона «Жага до життя»

 


Відомий сучасний білоруський письменник Василь Биков так сказав про Джека Лондона: «Він — співець сильних та благородних почуттів, яскравих вражень».

І дійсно, твори американського митця вражають зображенням сильних і мужніх людей, що кидали виклик долі, боролися із суворою природою Півночі, виявляючи силу духу й неабияку мужність!

Цікавим є й оповідання Дж. Лондона «Жага до життя». У ньому розповідається про боротьбу героя за життя. Він став до двобою із північним холодом, голодом, пережив зраду товариша, переміг хворого вовка. І в цій критичній ситуації героя рятує надія на краще. Автор прагне підкреслити мужність і стійкість людини, яка виявляє надзвичайну силу волі і врешті-решт перемагає складні обставини.

Світ звичайних людей, їхні душі розкриває Джек Лондон у своєму оповіданні. Він пише про страждання людини, її боротьбу, про добро і зло. Та найголовніша риса, яка привертає увагу письменника і, відповідно, захоплює читача, — це людська стійкість. Вершиною людської гідності є здатність захистити слабшого, вірність дружбі, законам товариськості, гуманізм у стосунках між людьми. Такими були улюблені герої Джека Лондона. Таким був і він сам.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы