«Ніч перед Різдвом» образ Солохи

 

Образ Солохи – кориливої і хитрої жінки, Микола Васильович Гоголь прагнув висміяти в своєму творі «Ніч перед Різдвом».

«Ніч перед Різдвом» характеристика Солохи

Солоха – мати коваля Вакули, відрізняється своєю хитрістю, лицемірністю, вона робить підлі вчинки і дії щодо інших людей тільки заради того, щоб задовольнити свої інтереси. Героїня кланялася тільки багатим, особливо заможному козакові Чубу, адже у нього було дуже велике господарство, а їй дуже хотілося прибрати його до своїх рук. Вона в своїх мріях вже міркувала, як все там буде, коли вона буде повноправною господинею. Письменник зобразив Солоху в тісному переплетенні з реальністю і фантастикою: вона в творі може бути і жвавою, вправною сільської бабою і роз’їжджати на мітлі, як відьма, яка заграє і з дяком, і з чортом. Їй заздрять сільські жінки.

Солоха дуже лицемірна, але в той же час вона красива і чарівна. Навіть віра її в Бога і та, не насправді, це видно з влаштованих нею посиденьок під час самого строго посту в Різдвяний святвечір, а це вважалося великим гріхом. Показана героїня в двох світах (і відьма, і мати Вакули). Вона не створює страшного враження про себе, так як в звичайному житті це дуже добра, причарувуюча найстатечніших і багатих козаків села і навіть самого чорта, жінка. Ця велелюбна і огрядна, зовсім молода героїня повісті показана письменником, як негативний персонаж. Вона, як і чорт перетворюється в кого захоче і робить різні речі, які людина не може.

В образі Солохи Гоголь хотів показати різні людські пороки, такі, як: зрада, жадібність, користь і обман. Читач бачить, що все, що є поганого в людині, як правило, виявиться зрештою, і вона в результаті стає смішною для всіх і виглядає дуже нерозумно.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы