"Робінзон Крузо" історія створення

 

“Робінзон Крузо” історія написання

У першому виданні «Робінзона Крузо», надрукованому в Лондоні 25 квітня 1719 року, не було вказано ім’я автора. Дефо видав цей твір за рукопис, створений самим героєм історії. Ви здивуєтеся, але книги Д. Дефо «Робінзон Крузо» немає! Роман мав іншу назву.

Повна назва роману – «ЖИТТЯ , незвичайні і дивовижні ПРИГОДИ РОБІНЗОНА КРУ ЗО — МОРЯКА З ЙОРКУ, який прожив 28 років у повній самотності НА БЕЗЛЮДНОМУ ОСТРОВІ, біля берегів Америки, біля гирла великої річки Оріноко, опинившись на березі після аварії корабля, під час якої загинув увесь екіпаж, крім нього, з додаванням розповіді про не менш дивовижний спосіб, яким його, врешті-решт, визволили ПІРАТИ. Писано ним самим».

В основу сюжету книги Дефо покладено історію шотландського матроса Олександра Селькірка, який прожив на острові Мас-а-Тьєрра (біля узбережжя Чілі) у повній самотності 4 роки й 4 місяці. Опинився на острові боцман добровільно: він не знайшов спільної мови з капітаном, та й судно, на якому вони подорожували, було занадто старим і ненадійним. Селькірк сподівався повернутися додому на одному із суден, що заходили до островів за прісною водою. Так і сталося. Але лише через 4 роки і 4 місяці, які морякові необхідно було прожити на безлюдному острові.

Як первісні люди, він навчився видобувати вогонь тертям, а коли закінчився порох, ловив руками диких кіз. Коли корабель «Дьюк» наблизився до острова, моряки побачили людину у звірячих шкурах, яка не могла вимовити жодного слова… Але одразу повернутися Селькірку не судилося. Йому довелося об’їхати навколо світу й повернутися додому капітаном вітрильника «Інкриз». Олександр Селькірк — прототип Робінзона Крузо. Прототип — це реально існуюча особа, яка слугувала авторові прообразом (моделлю) для створення літературного персонажа.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы