"Острів скарбів" образ Джима Хокінса

 

“Острів скарбів” образ Джима Хокінса

Джим Хокінс – позитивний головний герой роману Роберта Льюїса Стівенсона «Острів скарбів». Розповідь ведеться від його імені. Саме вчинки головного героя розкручують сюжет роману Стівенсона.

“Острів скарбів” опис Джима

Юнак має цілісний характер. Порядний, сміливий, він здатен вийвляти ініціативу, ризикувати, робити правильний моральний вибір. Він допитли­вий, рішучий, має здоровий глузд.

Джим – підліток, син власників трактиру «Адмірал Бенбоу», який випадково виявляється втягнутим у небезпечну і захоплюючу історію. Бере активну участь у всіх подіях: це він подружився з піратом Біллі Бонсом, знайшов і забрав карту Острова Скарбів з його скрині, а потім передав її доктору Лівсі і сквайрові Трелоні; він виявив на кораблі змову, знайшов Бена Ганна на Острові скарбів, застрелив напавшого на нього пірата Ізраеля Гендсе, відвів корабель піратів на Північну стоянку і став яблуком розбрату у протистоянні між Джоном Сильвером і залишками його зграї.

Головний герой роману Джим Хокінс гідно виходить з усіх випробувань і долає усі перешкоди на шляху свого порятунку. Він сміливо, як доросла людина з досвідом, долає все те, що було йому уготовано. При всьому тому Джим завжди сам прагнув до пригод. Саме тому він сховався в бочку з-під яблук, саме тому він почув розмову піратів, саме тому він опинився в одній із шлюпок, що спускалися на берег, і саме тому він вирішив один пробиратися на «Еспаньйолу» і рятувати корабель.

Письменник зображує Джима в чомусь звичайним хлопцем, який завжди марив про пригоди і отримав їх сповна, а в чомусь ми бачимо, що Хокінс – людина, з якої варто брати приклад. Навіть перед лицем смертельної небезпеки Джим залишається відданим своїм товаришам, чесною і сміливою людиною, він завжди тримає своє слово. Крім того, Джим проявляє себе як благородна і добра людина – він був готовий допомогти навіть своєму, уже переможеному, ворогові.

Як і в більшості творів Р. Стівенсона в «Острові скарбів» пригоди Джима Хокінса і його товаришів закінчуються щасливо – вони знаходять піратський скарб і повертаються додому багатими людьми. А пірати, як і повинно бути, зазнають кари і їх залишають на самотньому острові.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы