"Маленький принц" образ квітки

 

“Маленький принц” характеристика квітки

Квітка була примхлива й уразлива, і малюк з нею зовсім змучився. Але «зате вона була така прекрасна, що дух захоплювало!», І він прощав квітці її примхи. Однак порожні слова красуні! Маленький принц брав близько до серця і відчув себе дуже нещасним. Квітка – це символ любові, краси, жіночого начала, Маленький принц не відразу розгледів справжню внутрішню сутність краси. Але після розмови з Лисом йому відкрилася істина – краса лише тоді стає прекрасною, коли вона наповнюється сенсом, змістом.

«Ви гарні, але порожні, – продовжував Маленький принц. – Заради вас не захочеш померти. Звичайно, випадковий перехожий, подивившись на мою Розу, скаже, що вона точно така ж, як ви. Але для мене вона дорожче всіх вас … »

Розповідаючи цю історію про квітку, маленький герой зізнається, що нічого тоді не розумів.

«Треба було судити не за словами, а за справами. Вона дарувала мені свій аромат, осявала моє життя. Я не повинен був бігти. За цими жалюгідними хитрощами треба було вгадати ніжність. Квіти так непослідовні! Але я був занадто молодий і ще не вмів любити! »

Прообраз примхливої і зворушливої Троянди теж добре відомий, це, безумовно, дружина Екзюпері Консуело – імпульсивна латиноамериканка, яку друзі прозвали «маленький сальвадорський вулкан». До речі, в оригіналі автор завжди пише не «Троянда», а «1а fleur» – квітка. Але у французькій мові це слово жіночого роду. Тому в російському перекладі Нора Галь замінила квітку Трояндою (тим більше що на малюнку це дійсно Троянда). А ось в українському варіанті нічого замінювати не довелося – «ля флер» без праці стала «квiткою».


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы