"Таємничий острів" головні герої

 

“Таємничий острів” персонажі роману Жюля Верна відомі у всьому світі.

“Таємничий острів” головні герої

  • Сайрес Сміт (фр. Cyrus Smith) — інженер-залізничник, вчений, уродженець Массачусетсу, вступив добровольцем вІллінойсі, штабіст в армії Півночі. До 45 років.
  • Гедеон Спілет (фр. Gédéon Spilett) —журналіст, власний кореспондент газети «Нью-Йорк геральд». ~40 років.
  • Наб (Набуходоносор) (фр. Nab (Nabuchodonosor) —афроамериканець, вільновідпущений раб Сайреса та залишився прислуговувати господарю. 30 років.
  • Бонавентур Пенкроф (фр. Bonadventure Pencroff) — досвідчений моряк, відчайдух, замінив батька Герберту.
  • Герберт Браун (фр. Harbert Brown) — сирота, син покійного капітана судна на якому плавав Пенкроф. Вихованець Пенкрофа, захоплюється ботанікою. 15 років.
  • Айртон (фр. Ayrton), псевдо Бен Джойс — персонаж із роману «Діти капітана Гранта», бранець острова Табор, перевезений на о. Лінкольна. ~ 50 років.
  • Капітан Немо (фр. capitaine Nemo), принц Дакар — капітан підводного корабля «Наутілус», головний герой «Двадцять тисяч льє під водою». 60 років.
    • Топ (фр. Top) — собака Сайреса Сміта.
    • Юпітер, скор. Юп (фр. Jupiter, Jup) — приручений орангутанг.

Капітан Немо – вигаданий персонаж роману Жюля Верна. Інженер, винахідник, конструктор, вчений-океанолог, борець проти британського колоніалізму. Творець і капітан фантастичного підводного корабля «Наутілус».

Капітан Немо незримо допомагає колоністам. Він рятує Сайреса Сміта на самому початку роману, підкидає ящик з інструментами.
Коли бот вночі в бурю повертався з острова Табор, його врятував вогонь, який, як думали що пливли на ньому, розпалили їхні друзі. Однак виявляється, що вони до цього були непричетні. З’ясовується також, що Айртон не кидав у море пляшку з запискою. Поселенці не можуть пояснити ці таємничі події. Вони все більше схиляються до думки, що крім них на острові Лінкольна, як вони його охрестили, живе ще хтось, їх таємничий благодійник, часто приходить їм на допомогу в найсуворіших ситуаціях, і рятує їх життя. Вони навіть роблять пошукову експедицію в надії виявити місце його перебування, але пошуки закінчуються безрезультатно.

У битві з піратами неподалік від загону для худоби Герберта серйозно ранять, і друзі залишаються там, не маючи можливості рушити в зворотний шлях з тяжко пораненим юнаком. Через кілька днів вони все ж відправляються в Гранітний палац, але в результаті переходу у Герберта починається злоякісна лихоманка, він знаходиться при смерті. В черговий раз в їхнє життя втручається провидіння і рука їх доброго таємничого рятівника підкидає їм необхідні ліки (хінін). Герберт повністю одужує. Наприкінці з’ясовується, що на острові Лінкольна знайшов собі притулок капітан Немо, а також з’ясовується, що з ним сталося.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы