"Маленький принц" переказ

 

“Маленький принц” переказ

Хлопчик, якому було шість, знайшов у книжці картинку і опис, де говорилося, що удав ковтає жертву цілком. Він намалював удава, що з’їв слона цілком. Але дорослі не розуміли сенсу картинки і говорили, що це капелюх. Так оповідач і жив на самоті.

Одного разу, через поломку літака він опинився в Сахарі, де зустрів незвичайного хлопчика, який попросив оповідача намалювати йому баранчика. Всі картинки він визнав непридатними. Сподобався йому малюнок із зображенням коробки. Автор пояснив, що баранчик всередині. Це втішило хлопчика, тому що тепер у його баранчика був будинок. Так автор подружився з маленьким принцом, який прилетів на Землю з планети Б-612. Малюк мав намір годувати баранчика баобабами. Він розповів новому другу, що на його планеті занадто багато цих рослин. Хлопчик побоювався, що їх коріння займуть всю планету. Тому він щоранку, після того як приведе себе в порядок, прополював баобаби. Спостерігати захід було улюбленим і єдиною розвагою принца.

Через кілька днів приятелі розмовляли про квіти. Принц намагався з’ясувати, навіщо їм шипи. Він не погоджувався з одним, що це прояв злості, а вважав, що шипи потрібні квітам для хоробрості. На планеті принца росла одна квітка. Хлопчик хвилювався, що баранчик з’їсть її. dovidka.biz.ua Ця квітка на планеті з’явилася невідомо звідки. З появою примхливої красуні життя на планеті перетворилося. Своєю уразливістю вона змучила принца. Він покинув красуню, яка побажала хлопчикові хорошої подорожі і зізналася, що любить його.

Маленький принц відвідав кілька астероїдів. На найближчому з них хлопчик зустрів короля. Вони вели бесіду про розумність наказів. Король не міг своїм наказом влаштувати захід для хлопчика. Принцу стало нудно, і він вирушив далі.

На наступній планеті малюк познайомився з честолюбцем. Все життя цієї людини йшло на те, щоб змусити навколишніх надавати йому почесті, незважаючи на те, що на його планету рідко хто заглядав.

На наступному астероїді відбулося знайомство з п’яницею, який пив, щоб заглушити свою совість.

Далі хлопчик познайомився з діловою людиною, який невідомо для рахував зірки.

На наступній крихітній планеті жив ліхтарник. Його робота полягала в тому, щоб запалювати і гасити ліхтар. Він не переставав робити це, тому що планета крутилася дуже швидко, і ліхтарник навіть не встигав поспати.

На іншій більш великій планеті хлопчик зустрів географа. Старий займався написанням книг. Географ розповів малюкові, що вчені складають свої записи з розповідей мандрівників. Принц докладно описав свою планету. Старий географ розповів хлопчикові про планету Земля і рекомендував побувати на ній.

Маленький принц продовжив свою подорож. На землі малюк подружився з лисом, змійкою і льотчиком. Лис повідав хлопчикові істину про дружбу. Маленький принц згадав про свою квітку, про яку ніхто крім нього не дбав. Він попросив змійку вкусити його і сказав льотчику, що це буде зовсім не смерть. Так принц повернувся до дому.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы